Špagety s krevetami a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
4 lžíce máslo
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
220 g cuketa
2 ks mrkev
1 ks květák
225 g špagety
pepř
2 lžíce olivový olej
300 ml kuřecí vývar
25 g strouhaný parmazán
1/2 lžičky mletá paprika
1 lžička citronová šťáva
350 g vyloupané krevety
120 g cukrový hrášek
8 ks nevyloupané krevety

Postup přípravy receptu

  1. Špagety před vařením přelámeme na poloviny, květák rozdělíme na růžičky a cukety s mrkvemi nakrájíme na kolečka

  2. Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje špagety tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce, omastíme zbývajícím olejem a udržujeme teplé

  3. V rendlíku přivedeme k varu kuřecí vývar s citronovou šťávou, vložíme do něho květák a mrkev a 3-4 minuty je povaříme. Pak zeleninu vyjmeme a odložíme, v tekutině povaříme 1-2 minuty cukrový hrášek, vyjmeme a odložíme k mrkvi a květáku

  4. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a 3 minuty na něm opékáme cibuli a cukety. Přidáme česnek a krevety a opékáme je další 2-3 minuty. Vmícháme připravené růžičky květáku, mrkev a hrášek a prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme zbývající máslo

  5. Špagety rozdělíme na nahřáté talíře, upravíme na ně zeleninu s krevetami, posypeme nakrájenou petrželkou, parmazánem a paprikou, ozdobíme celými krevetami a ihned podáváme

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!