Špagety s krevetami a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 4 lžíce máslo 2 lžíce petrželka 1 ks cibule 220 g cuketa 2 ks mrkev 1 ks květák 225 g špagety pepř 2 lžíce olivový olej 300 ml kuřecí vývar 25 g strouhaný parmazán 1/2 lžičky mletá paprika 1 lžička citronová šťáva 350 g vyloupané krevety 120 g cukrový hrášek 8 ks nevyloupané krevety
Postup Špagety s krevetami a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Špagety před vařením přelámeme na poloviny, květák rozdělíme na růžičky a cukety s mrkvemi nakrájíme na kolečka
Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje špagety tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce, omastíme zbývajícím olejem a udržujeme teplé
V rendlíku přivedeme k varu kuřecí vývar s citronovou šťávou, vložíme do něho květák a mrkev a 3-4 minuty je povaříme. Pak zeleninu vyjmeme a odložíme, v tekutině povaříme 1-2 minuty cukrový hrášek, vyjmeme a odložíme k mrkvi a květáku
Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a 3 minuty na něm opékáme cibuli a cukety. Přidáme česnek a krevety a opékáme je další 2-3 minuty. Vmícháme připravené růžičky květáku, mrkev a hrášek a prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme zbývající máslo
Špagety rozdělíme na nahřáté talíře, upravíme na ně zeleninu s krevetami, posypeme nakrájenou petrželkou, parmazánem a paprikou, ozdobíme celými krevetami a ihned podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny