Španělská palea recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
4 ks rajče
2 hrnky rýže
2 ks zelená paprika
2 ks kuřecí spodní stehno
mletý černý pepř
mletý šafrán

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna uvaříme a maso obereme. Vývar si necháme na později. Papriku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Také odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a ve stejné pánvi jako cibuli necháme změknout. Je dobré použít teflonovou pánev s rovným dnem.

  2. K cibuli přidáme maso, později nakrájená rajčata na čtvrtky. Potom zasypeme nevařenou rýží a zalijeme částí vývaru. Nemícháme! Osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu (ale jde to i bez něj).

  3. Bez míchání necháme vařit pod pokličkou cca 20 minut a občas dolijeme vývar. Španělská palea je hotová po uvaření rýže, když se zespoda udělá taková zlato-hnědá krusta. Necháme 5 minut dojít pod pokličkou.

  4. Španělská palea se podává s osmahnutou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!