Španělská palea recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 4 ks rajče 2 hrnky rýže 2 ks zelená paprika 2 ks kuřecí spodní stehno mletý černý pepř mletý šafrán
Postup Španělská palea recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna uvaříme a maso obereme. Vývar si necháme na později. Papriku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Také odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a ve stejné pánvi jako cibuli necháme změknout. Je dobré použít teflonovou pánev s rovným dnem.
K cibuli přidáme maso, později nakrájená rajčata na čtvrtky. Potom zasypeme nevařenou rýží a zalijeme částí vývaru. Nemícháme! Osolíme, opepříme a přidáme špetku šafránu (ale jde to i bez něj).
Bez míchání necháme vařit pod pokličkou cca 20 minut a občas dolijeme vývar. Španělská palea je hotová po uvaření rýže, když se zespoda udělá taková zlato-hnědá krusta. Necháme 5 minut dojít pod pokličkou.
Španělská palea se podává s osmahnutou paprikou.