Domácí gnocchi se čtyřmi druhy sýra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
petrželka
4 ks brambory
1 - 2 ks žloutek
3 dl mléko
80 g ementál
80 g eidam
80 g parmazán
hladká mouka
80 g tavený smetanový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory vařené ve slupce oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo

  2. Z těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené

  3. Sýry si nakrájíme na kostky. Poté na mírně rozehřáté pánvi zahřejeme plnotučné mléko a v něm rozpustíme sýrovou směs. Nakonec přidáme žloutek, který vzniklou omáčku pěkně zahustí

  4. Domácí gnocchi podáváme hustě zalité sýrovou omáčkou a můžeme dozdobit troškou čerstvě nasekané petrželky. Dobrou chuť!

  5. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!