Domácí gnocchi se čtyřmi druhy sýra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce petrželka 4 ks brambory 1 - 2 ks žloutek 3 dl mléko 80 g ementál 80 g eidam 80 g parmazán hladká mouka 80 g tavený smetanový sýr
Postup Domácí gnocchi se čtyřmi druhy sýra
Postup přípravy receptu
-
Velké brambory vařené ve slupce oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo
Z těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené
Sýry si nakrájíme na kostky. Poté na mírně rozehřáté pánvi zahřejeme plnotučné mléko a v něm rozpustíme sýrovou směs. Nakonec přidáme žloutek, který vzniklou omáčku pěkně zahustí
Domácí gnocchi podáváme hustě zalité sýrovou omáčkou a můžeme dozdobit troškou čerstvě nasekané petrželky. Dobrou chuť!
Foto: Pixabay.com