Španělská bramborová tortilla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
75 ml vývar
3 ks vejce
500 g brambory
1 lžíce bylinky
4 lžíce olivový olej
0.5 lžičky mletý bílý pepř
1 svazeček jarní cibulka
omáčka
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 lžička sůl
200 g rajčata
0.5 lžičky mletý bílý pepř
50 ml drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a plátky brambor opečeme z obou stran. Pak zalijeme vývarem, osolíme a necháme dusit skoro doměkka. Pak je odstavíme a necháme částečně vychladnout.

  2. Vejce smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou. Do vaječné směsi vmícháme brambory, dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami (pažitka, bazalka). Směs nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, přiklopíme pokličkou a opékáme na mírném plameni asi 8 minut. Pak tortillu obrátíme a z druhé strany opékáme asi 3 minuty. Rozkrájíme na troúhelníky a udržujeme teplou.

  3. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek drobně usekáme a s rajčaty orestujeme na oleji. Poté zalijeme vývarem, lehce provaříme a dochutíme solí i pepřem.

  4. Tortilly rozdělíme na talíře a přeléváme je rajčatovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!