Chlupaté knedlíky se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks vejce
ocet
1 ks cibule
kmín
hrubá mouka
1 balíček kyselé zelí
3 plátky uzená vepřová krkovice
6 ks větší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme okapat přebytečnou vodu a dáme do mísy. Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku, důkladně promícháme. Vznikne hustší těsto, ze kterého lžičkou formujeme knedlíky

  2. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 8 minut (musí vyplavat nahoru)

  3. Kyselé zelí propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, vodu a vaříme doměkka (asi 20 minut). Poté přebytečnou vodu slijeme, k zelí přidáme nastrouhaný brambor a povaříme. Nakonec dochutíme cukrem, octem a solí

  4. K chlupatým knedlíkům se zelím se nejlépe hodí uzená krkovice, kterou opečeme na cibulce

  5. Na talíř naservírujeme knedlíky, maso a kyselé zelí. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!