Chlupaté knedlíky se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
200 slanina
sůl
1 ks vejce
2 ks cibule
1/2 lžičky kmín
1 lžíce sádlo
2 lžíce krupice
mletý pepř
350 g hrubá mouka
500 g kysané zelí
800 g brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nebo špek pokrájíme na velmi drobné kostičky a necháme vypéct dozlatova. Kysané zelí povaříme doměkka s trochou cukru a kmínu. Na sádle dozlatova vypečeme nadrobno nakrájenou cibuli

  2. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté brambory oloupeme a na jemno nastrouháme. Osolíme, opepříme. Přidáme jedno vajíčko, dvě lžíce krupice a postupně přidáváme hrubou mouku, dokud nevznikne pevné těsto

  3. Z těsta vytvarujeme chlupaté knedlíky a rovnou je dáváme do osolené vroucí vody. Noky je nutné rovnou vařit, aby neřídly

  4. Vyškvařenou slaninu dáme včetně tuku do pekáče a smícháme s právě uvařenými chlupatými knedlíky

  5. Chlupaté knedlíky se slaninou smícháme se zelím a cibulí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!