Španělská bramborová omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
4 ks vejce
2 ks rajčata
225 g brambory
1 ks cibule
- - pepř mletý
- - olej olivový
2 ks cibulka jarní

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozehřejeme na pánvi a vložíme brambory, které jsme nakrájely na tenké plátky. Osolíme, opepříme a necháme péci dozlatova. Jakmile začnou brambory zlátnout, přidáme cibuli. Občas vše obracíme, aby se k sobě brambory nespékaly a opékáme tak 20 minut. Potom brambory s cibulí zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pepřem. Smažíme na mírném ohni, dokud nezačnou vejce zespodu hnědnout. Omeletu vyklopíme na talíř nebo prkénko a tak jí obrátíme a vložíme zpět do pánve. Zdobíme rajčaty a cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!