Jahodové muffiny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
100 g cukr krupice
100 g polohrubá mouka
2 lžíce horká voda
15 ks jahoda
2 lžíce jahodový sirup
2 kapky jahodové aroma
1 špetka červené barvivo
jahodová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, cukr, kapku jahodového aroma a horkou vodu s jahodovým sirupem vyšleháme do světlé pěny

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou barviva (nemusí být) a vmícháme ji do žloutkové pěny. Jako poslední opatrně vmícháme sníh z bílků (šleháme maximálně na 3. stupeň)

  3. Nadýchané těsto nalijeme do košíčků naskládaných na plech pouze do 1/3, do každého dáme jahodu (překrojenou na čtvrtky) a doplníme těstem do 3/4 obsahu

  4. Jahodové muffiny vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165 °C do zezlátnutí asi 20 minut

  5. Před podáváním můžeme muffiny postříkat jahodovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!