Špalíčky vinné klobásy v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
600 g vinná klobása
podle chuti
sůl
koření
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
80 g hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vinné klobásy vytvoříme asi 5 - 7 cm dlouhé špalíčky. Na každé straně klobásu několikrát otočíme (vždy ve stejném směru) a ustřihneme uprostřed stočení. Pokračujeme do spotřebování celé klobásy. Pokud nám vyteče hmota ze střívka, dáme ji na stranu, touto hmotou můžeme naplnit žampiony a zapéct.

  2. Potom si vytvoříme těstíčko. Hladkou mouku okořeníme podle vlastní chuti - sůl, pepř, paprika apod. Do misky rozšleháme vejce, rozmícháme s moukou a přiléváme mléko tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko.

  3. Špalíčky vinné klobásy namáčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.

  4. Špalíčky vinné klobásy v těstíčku podáváme se zeleninovým salátem, dobré jsou i s vařenými brambory a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!