Špalíčky vinné klobásy v těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 600 g vinná klobása podle chuti sůl koření mletý černý pepř podle potřeby mléko 80 g hladká mouka olej na smažení
Postup Špalíčky vinné klobásy v těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Z vinné klobásy vytvoříme asi 5 - 7 cm dlouhé špalíčky. Na každé straně klobásu několikrát otočíme (vždy ve stejném směru) a ustřihneme uprostřed stočení. Pokračujeme do spotřebování celé klobásy. Pokud nám vyteče hmota ze střívka, dáme ji na stranu, touto hmotou můžeme naplnit žampiony a zapéct.
Potom si vytvoříme těstíčko. Hladkou mouku okořeníme podle vlastní chuti - sůl, pepř, paprika apod. Do misky rozšleháme vejce, rozmícháme s moukou a přiléváme mléko tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko.
Špalíčky vinné klobásy namáčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.
Špalíčky vinné klobásy v těstíčku podáváme se zeleninovým salátem, dobré jsou i s vařenými brambory a tatarkou.