Špaldový quiche recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 3 ks vejce 1 špetka tymián 100 g pohanka 150 g eidam 30% 400 ml sójová smetana 100 g tempeh těsto 0 lžiček sůl 1 ks vejce 100 ml studená voda 250 g špaldová mouka 50 g bio máslo
Postup Špaldový quiche recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, vejce, máslo, studenou vodu a 1/2 lžičky soli zpracujeme na vláčné těsto, a to nejlépe v hnětacím mixéru. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do lednice nejméně na půl hodiny uležet.
Pohanku uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Tempeh (obdoba sójového sýru) nasekáme najemno.
Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 2 mm, dáme ji do vymazané koláčové formy a vytvoříme okraje. Na těsto dáme uvařenou pohanku, jemně sekaný tempeh a přidáme strouhaný sýr. Zalijeme smetanou smíchanou s vejci a prolisovaným česnekem.
Koláč dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi půl hodiny.
Špaldový quiche můžeme po upečení ihned podávat, dobrý je třeba se zeleninovým salátem. Koláč quiche můžeme podávat i studený jako chuťovku k vínu.