Špaldový quiche recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 stroužek česnek
1 lžička sůl
3 ks vejce
1 špetka tymián
100 g pohanka
150 g eidam 30%
400 ml sójová smetana
100 g tempeh
těsto
0 lžiček sůl
1 ks vejce
100 ml studená voda
250 g špaldová mouka
50 g bio máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, vejce, máslo, studenou vodu a 1/2 lžičky soli zpracujeme na vláčné těsto, a to nejlépe v hnětacím mixéru. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do lednice nejméně na půl hodiny uležet.

  2. Pohanku uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Tempeh (obdoba sójového sýru) nasekáme najemno.

  3. Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 2 mm, dáme ji do vymazané koláčové formy a vytvoříme okraje. Na těsto dáme uvařenou pohanku, jemně sekaný tempeh a přidáme strouhaný sýr. Zalijeme smetanou smíchanou s vejci a prolisovaným česnekem.

  4. Koláč dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi půl hodiny.

  5. Špaldový quiche můžeme po upečení ihned podávat, dobrý je třeba se zeleninovým salátem. Koláč quiche můžeme podávat i studený jako chuťovku k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!