Špaldový beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
180 ml mléko
2 lžíce slunečnicový olej
hrubá mouka na vysypání
4 lžičky kypřící prášek do pečiva
máslo na vymazání
1 lžička vanilkový extrakt
120 g třtinový cukr
150 g jemně mletá celozrnná mouka
100 g jemně mletá špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou

  2. Do mísy prosejeme celozrnnou a špaldovou mouku a vmícháme prášek do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme s vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem. Přilijeme olej, mléko a vmícháme mouku. Bílky ušleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta

  3. Těsto pak vlijeme do připravené formy a pečeme přibližně 45 minut

  4. Beránka podáváme nakrájeného na plátky a pomazaného oblíbeným jamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!