Špaldoto s amarantem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 ks cibule 400 g zelenina mražená 1 dl olivový olej 500 g pšenice špalda 150 g amarant
Postup Špaldoto s amarantem
Postup přípravy receptu
-
Pšenici špaldu propláchneme, namočíme do vody a necháme do druhého dne. Špaldu vaříme zhruba 20 min, dokud není měkká
Amarant se připravuje podobně jako rýže - 2-2,5 dílu osolené vody na 1 díl amarantu, přidáme jej do vroucí vody, vaříme 20 min
Na pánvi krátce podusíme na plátky nakrájený česnek, cibule a zeleninu (cca 10min), klidně může být 400g sáček mražené zeleniny z obchodu, obsahující hrášek, kukuřice, fazolky, květák, brokolice, mrkev, ale i jinou např. kořenovou zeleninu či žampiony
Všechny ingredience smícháme, důkladně zalijeme kvalitním olivovým olejem a podle chuti ochutíme solí
Tip: Špaldoto s amarantem můžete dochutit pimentem (chilli omáčkou - jen pro dospělé).