Špaldoto s amarantem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
400 g zelenina mražená
1 dl olivový olej
500 g pšenice špalda
150 g amarant

Postup přípravy receptu

  1. Pšenici špaldu propláchneme, namočíme do vody a necháme do druhého dne. Špaldu vaříme zhruba 20 min, dokud není měkká

  2. Amarant se připravuje podobně jako rýže - 2-2,5 dílu osolené vody na 1 díl amarantu, přidáme jej do vroucí vody, vaříme 20 min

  3. Na pánvi krátce podusíme na plátky nakrájený česnek, cibule a zeleninu (cca 10min), klidně může být 400g sáček mražené zeleniny z obchodu, obsahující hrášek, kukuřice, fazolky, květák, brokolice, mrkev, ale i jinou např. kořenovou zeleninu či žampiony

  4. Všechny ingredience smícháme, důkladně zalijeme kvalitním olivovým olejem a podle chuti ochutíme solí

  5. Tip: Špaldoto s amarantem můžete dochutit pimentem (chilli omáčkou - jen pro dospělé).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!