Špaldoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 ks cibule
4 ks rajče
150 g tvrdý sýr
1 ks malá cuketa
300 g špaldové kroupy
podle chuti
sůl
bylinky
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Špaldové kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 30 - 40 minut.

  2. Mezitím si na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme cuketu nakrájenou na kostky a nakonec rajčata. Chvilku dusíme, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami - vhodné jsou např. provensálské bylinky, bazalka či petrželka.

  3. Uvařené kroupy slijeme a smícháme je s podušenou zeleninou. Polovinu nastrouhaného sýra vmícháme do směsi a necháme špaldoto ještě 10 minut zapékat v troubě.

  4. Po vyjmutí a rozdělení na talíře posypeme špaldoto zbytkem nastrouhaného sýra a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!