Spaghetti pomodoro recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček špagety
omáčka
7 stroužků česnek
0 ks cibule
4 ks rajče
5 lístků bazalka
120 g gouda
100 g sušená rajčata
0 dl extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakoupíme kvalitní těstoviny. Takové, které jsou na povrchu hrbolaté a nelesklé, na které dobře drží omáčka a nezůstává naspodu talíře.

  2. Na pánev dáme olivový olej extra virgin. Až se zahřeje, přidáme celé stroužky česneku, cibuli nasekanou na velice jemné kostičky a osmahneme. Pak přidáme ostatní suroviny a prohřejeme. Necháme zredukovat šťávu z rajčat a nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr. Mícháme na mírném plameni, dokud sýr nepřestane vytvářet nitky, táhnout se.

  3. Pak k omáčce přidáme dopředu uvařené těstoviny. Těstoviny ve vodě vaříme jen 75 % času uvedeného na obalu, protože nám na pánvi ještě budou měknout. Přidáme ji promícháme s omáčkou. Restujeme a mícháme další 2,5 minuty. Pak vysypeme rychle na velký plech a rozložíme rovnoměrně.

  4. Spaghetti pomodoro po mírném zchladnutí podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!