Jehněčí po marocku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
2 ks mrkev
1/2 lžičky koriandr
1 - 2 špetky mletá skořice
2 špetky mletý kmín
1/2 lžičky mletý zázvor
1 konzerva loupaná rajčata
500 g mleté jehněčí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo

  2. Na rozpáleném oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme mleté maso a za průběžného míchání jej opékáme. Jakmile je maso hnědé, přidáme všechno koření (zázvor, skořici, koriandr, mletý kmín) a konzervu rajčat. Jako poslední vmícháme nastrouhanou mrkev. Jehněčí po marocku dusíme zhruba 20 minut a poté podle chuti osolíme

  3. Jehněčí po marocku podáváme s kuskusem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!