Špagety zapečené s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 ml mléko
400 g špagety
400 g mleté maso
1 balíček bešamelová omáčka na těstoviny s bazalkou a česnekem
podle chuti
česnek
sůl
sekaná petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a rozmícháme ho, aby bylo oddělené. Osolíme a okořeníme podle vlastní chuti - použijeme mletý pepř, česnek, petrželku, apod. Maso dusíme za občasného promíchání asi 30 minut doměkka. Tekutinu vyvaříme.

  2. Mezitím uvaříme v osolené vodě špagety podle návodu. Měly by zůstat pevné. Uvařené špagety scedíme a vsypeme je do zapékací misky. Přidáme hotové mleté maso a důkladně promícháme.

  3. Sypkou směs na omáčku důkladně rozmícháme s mlékem a přelijeme jí špagety s masem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 15 - 20 minut. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!