Špagety s tuňákovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
25 g máslo
1 hrnek petrželka
450 g špagety
pečivo
pepř
1 hrnek olivový olej
200 g zakysaná smetana
černé olivy
60 g ančovičky z konzervy
200 g tuňák z konzervy

Postup přípravy receptu

  1. Z okapaného tuňáka odstraníme případné kosti a maso vložíme do mixéru. Přidáme okapané ančovičky, 225 ml olivového oleje a nakrájenou petrželku a vše společně rozmixujeme na jemnou kaši

  2. K rozmixovaným rybám přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř a ještě chvíli mixujeme, až vznikne hladká omáčka

  3. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě se zbylým olivovým olejem tak, aby byly dostatečně měkké, zároveň však ještě pevné

  4. Těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce a mírně zahříváme. Přidáme máslo a dobře zamícháme. Potom na těstoviny nalijeme omáčku z tuňáka a rychle je pomocí 2 vidliček obracíme, aby se obalily omáčkou

  5. Hrnec odstavíme, špagety rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme olivami a petrželkou a podáváme s teplým, křupavým pečivem

  6. OBMĚNA

  7. Zkuste přidat do omáčky 1-2 stroužky česneku a nahradit polovinu petrželky

  8. nadrobno nakrájenou čerstvou bazalkou. Na ozdobu můžete místo černých

  9. Oliv použít kapary

  10. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!