Špagety s rajčatovou omáčkou a parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce kapary
1 ks chilli paprička
500 g špagety
100 g parmazán
2 plechovky konzervovaná rajčata
0.3 sklenice nakládané papriky
podle chuti
cukr
sůl
mletý pepř
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
bylinková sůl
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme je důkladně okapat a mírně zalijeme olivovým olejem.

  2. Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme prolisovaný česnek spolu s nasekanou chilli papričkou. Jakmile začne česnek zlátnout, nalijeme dvě menší konzervy nakládaných rajčat bez slupky i s protlakem z konzervy (rajčata pomocí vařečky rozmačkáme). Dále přidáme nadrobno nakrájené kapary a 1/4 sklenice sušených paprik nakládaných v oleji i s trochou nálevu. Směs podle chuti osladíme, okořeníme pepřovým kořením, bylinkovou solí a necháme chvíli povařit. Těsně před dokončením do omáčky nasypeme nasekané bylinky (bazalku, petrželku).

  3. Do pánve přidáme okapané špagety, vše promícháme a těstoviny necháme prohřát.

  4. Špagety s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a můžeme ozdobit i snítkou bazalky. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!