Špagety s hovězím masem od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
2-3 ks rajče
1 ks bílá paprika
600 g hovězí krk
podle potřeby
olej
příloha
400 g špagety
podle chuti
0 kostek masox
podravka
mletý černý pepř
worchesterová omáčka
hotová světlá jíška
jemně pálivý kečup
na ozdobu
eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a naložíme do směsi worchesterové omáčky, podravky, pepře a kečupu. Směs masa necháme uležet. Hovězí maso použijeme podle osobních preferencí - hovězí krk, hovězí váleček, můžeme také použít vepřovou kýtu, krkovičku či plecko.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata a bílou papriku pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso a necháme orestovat. Když je maso zatáhlé, přidáme pokrájená rajčata, papriku a česnek. Zalijeme vodou a přidáme půl kostky masoxu.

  4. Hovězí maso dusíme doměkka v tlakovém hrnci asi 30 minut. Špagety mezitím uvaříme podle návodu na balení. Nakonec omáčku zahustíme jíškou a popřípadě dochutíme kečupem.

  5. Špagety s hovězím masem od maminky podáváme se špagetami a sypeme nastrouhaným eidamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!