Špagety s hovězím masem od maminky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 ks cibule 2-3 ks rajče 1 ks bílá paprika 600 g hovězí krk podle potřeby olej příloha 400 g špagety podle chuti 0 kostek masox podravka mletý černý pepř worchesterová omáčka hotová světlá jíška jemně pálivý kečup na ozdobu eidam 30%
Postup Špagety s hovězím masem od maminky recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a naložíme do směsi worchesterové omáčky, podravky, pepře a kečupu. Směs masa necháme uležet. Hovězí maso použijeme podle osobních preferencí - hovězí krk, hovězí váleček, můžeme také použít vepřovou kýtu, krkovičku či plecko.
Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata a bílou papriku pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso a necháme orestovat. Když je maso zatáhlé, přidáme pokrájená rajčata, papriku a česnek. Zalijeme vodou a přidáme půl kostky masoxu.
Hovězí maso dusíme doměkka v tlakovém hrnci asi 30 minut. Špagety mezitím uvaříme podle návodu na balení. Nakonec omáčku zahustíme jíškou a popřípadě dochutíme kečupem.
Špagety s hovězím masem od maminky podáváme se špagetami a sypeme nastrouhaným eidamem.