Špagety s dýňovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
20 g máslo
2 dl mléko
500 g špagety
2 dl masový vývar
80 g anglická slanina
4 snítky čerstvý tymián
1 ks červená cibule
2 snítky čerstvá saturejka
3/4 ks dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Omytou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Na rozdíl od ostatních dýní nemusíme dýni hokkaido loupat

  2. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek, který jen lehce orestujeme. Na pánev přisypeme nakrájenou dýni, nasekané bylinky a zalijeme sklenkou kuřecího nebo hovězího vývaru. Dusíme pod pokličkou 10 - 15 minut do změknutí dýně. Jakmile je dýně měkká, necháme ji chvíli vychladnout

  3. Špagety nasypeme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu

  4. Podušenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Vmícháme mléko a dosolíme podle chuti. Máte-li rádi výraznější pokrmy, můžete do omáčky přidat hořčici a pepř. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi

  5. Špagety na talíři přelijeme či smícháme s dýňovou omáčkou a posypeme křupavou slaninou. Takto připravené špagety s dýňovou omáčkou Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!