Kyselica recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
400 g brambory
1 ks žloutek
3 dl mléko
kmín
1 l voda
100 g klobása
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásy nebo uzeninu nakrájíme na kolečka

  2. Do vroucí osolené vody vsypeme propláchnuté brambory a vaříme je, až jsou téměř měkké. Potom přidáme mléko a smetanu s rozkvedlaným žloutkem a moukou. Do kyselice přidáme pepř, kmín, podle chuti ji osolíme a povaříme. Můžeme přidat i trochu mleté papriky pro barvu, ale klidně ji můžeme vynechat

  3. Během vaření si na pánvi osmahneme klobásu

  4. Kyselicu rozdělíme na talíře a do každého dáme trochu osmahnuté klobásy. Kyselicu podáváme teplou. Můžeme doplnit čerstvým chlebem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!