Špagety aglio e olio recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 svazek petrželka 0.2 ks feferonka 1 balíček špagety 60 ml olivový olej mletý pepř 1 ks sušená chilli paprička
Postup Špagety aglio e olio recept
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě doměkka. Česnek pokrájíme na tenké plátky a petrželku nasekáme nadrobno. Feferonku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozpálíme olej a feferonku na něm orestujeme. Poté přidáme česnek, ale dáváme pozor, aby nezhnědl, protože by zhořkl. Chilli papričku nadrobíme a přidáme na pánev. Špagety promícháme s petrželkou a přímo na pánvi promícháme se směsí.
Špagety aglio e olio ihned podáváme.