Špagety aglio e olio recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 svazek petrželka
0.2 ks feferonka
1 balíček špagety
60 ml olivový olej
mletý pepř
1 ks sušená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě doměkka. Česnek pokrájíme na tenké plátky a petrželku nasekáme nadrobno. Feferonku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a feferonku na něm orestujeme. Poté přidáme česnek, ale dáváme pozor, aby nezhnědl, protože by zhořkl. Chilli papričku nadrobíme a přidáme na pánev. Špagety promícháme s petrželkou a přímo na pánvi promícháme se směsí.

  3. Špagety aglio e olio ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!