Sójové rizoto z divoké rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dl olej
5 g sůl
1 ks cibule
50 g eidam
150 g sójové kostky
400 g divoká rýže
1 kostka masox nebo zeleninový vývar
300 g zeleninová směs (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži podusíme běžným způsobem.

  2. Mezitím dáme vařit sójové kostky do vývaru z masoxu nebo zeleninového vývaru. Scedíme a trochu vymačkáme.

  3. Nakrájíme cibuli nadrobno, osmahneme ji na oleji, přidáme zeleninu a orestujeme. Poté přidáme rýži a sójové maso. Promícháme.

  4. Při podávání sójového rizota z divoké rýže jej sypeme strouhaným sýrem. Jako příloha je vhodná jakákoliv kyselá zelenina (okurek, zelný salát, rajčatový salát apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!