Sójové medailonky gratinované se sýrem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 lžíce máslo
4 ks rajče
bílé víno
1 lžíce smetana ke šlehání
dobromysl
80 g čerstvé žampiony
1 ks menší pórek
4 plátky sýr eidam
4 ks kuřecí sójové medailonky
mletý pepř a sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme žampiony a nakrájíme společně s pérkem a rajčaty. Tyto tři suroviny podusíme na másle. Směs zalijeme vínem a tekutinu z větší části vyvaříme. Přidáme sůl, dobromysl, pepř a smetanu. Vaříme do zhoustnutí.

  2. Mezitím začneme vařit sójové kuřecí medailonky, které vložíme do vroucí vody s kouskem masového bujónu a 4 lžícemi sójové omáčky. Povaříme 15 až 20 minut doměkka při občasném zamíchání, vyjmeme, lehce vymačkáme tekutinu a necháme vychladnout. Medailonky pak opepříme a zprudka opečeme na oleji. Vložíme do vymaštěné misky. Zeleninovou směs navršíme na medailonky, poklademe plátky eidamu a zapečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!