Domácí játrová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
2 lžíce majonéza
500 g drůbeží játra
2 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
150 g tvrdý sýr (eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra očistíme, omyjeme a osušíme. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Na oleji zvolna orestujeme játra ze všech stran. Jakmile budou dobře propečená přidáme 1 lžíci másla, sůl a pepř. Odstavíme z tepla a necháme zchladnout

  3. Orestovaná játra vložíme do mísy, přidáme kečup a vše ponorným mixérem rozmělníme na kaši. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek a majonézu

  4. Domácí játrovou pomazánku necháme alespoň 2 hodiny rozležet v chladu a potom mažeme na kolečka rohlíků. Zdobíme kouskem papriky a podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!