Sněhový koláč s rybízem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
125 g máslo
2 ks žloutek
5 ks bílek
55 g cukr moučka
150 g cukr moučka
500 g rybíz
1 balení vanilkový cukr
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, vanilkový a moučkový cukr, sůl, žloutky a máslo zpracujeme v těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 1 hodinu uležet v lednici. Poté větší část těsta (zhruba 2/3) vyválíme a vyložíme jím formu o průměru 28 cm. Těsto propícháme na několik místech vidličkou a předpečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Po 10 minutách formu vyjmeme a necháme lehce vychladnout

  2. Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh. Po lžících do něj opatrně zapracujeme moučkový cukr a nakonec rybíz. Pokud použijeme mrazený rybíz, necháme jej předem rozmrazit, jinak pustí po upečení příliš šťávy

  3. Ze zbylého těsta vytvoříme okraje, kterými vyložíme obvod formy. Takto připravený koláč naplníme připravenou náplní, vložíme do trouby a dopékáme 15 minut při 180 °C

  4. Sněhový koláč s rybízem necháme vychladnout a opatrně nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!