Kynuté buchty s tvarohem a povidly recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

40 g cukr
8 g sůl
1 ks vejce
60 g máslo
máslo
1 lžíce rum
1 lžíce rum
rum
1 ks žloutek
1 ks žloutek
1 ks citron
hřebíček
0,5 kostek droždí
250 g tvaroh
140 g cukr krupice
250 g povidla
cukr moučka
mletá skořice
350 g hladká mouka
1 lžička kukuřičný škrob
0,5 ks vanilkový lusk
1/2 ks vanilkový lusk
2,5 dl plnotučné mléko
170 g hladká mouka 00

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek

  2. K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek vlažného mléka s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, vanilková semínka, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu

  3. Těsto na buchty poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu a půl, každou půlhodinu těsto promísíme

  4. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh, vydlabaný vanilkový lusk, citronovou šťávu, citronovou kůru, cukr, rum, žloutek a kukuřičný škrob. Na povidlovou náplň promícháme povidla s rumem, tlučeným hřebíčkem a mletou skořicí

  5. Z vykynutého těsta vyválíme 15 stejných kuliček, které plníme náplněmi. Buchty naplněné tvarohem a povidly dobře uzavřeme. Buchty vkládáme do pekáče vymaštěného máslem. Každou buchtu potřeme ze všech stran tukem, aby se vzájemně neslepily

  6. Když vyplníme celý pekáč, vložíme jej do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dohněda

  7. Ještě teplé buchty potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Kynuté buchty s tvarohem a povidly necháme vychladnout a před servírováním je pocukrujeme moučkovým cukrem

  8. Slazená švestková povidla Hamé nakupujte výhodně na www.hame-eshop.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!