Kynuté buchty s tvarohem a povidly recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 40 g cukr 8 g sůl 1 ks vejce 60 g máslo máslo 1 lžíce rum 1 lžíce rum rum 1 ks žloutek 1 ks žloutek 1 ks citron hřebíček 0,5 kostek droždí 250 g tvaroh 140 g cukr krupice 250 g povidla cukr moučka mletá skořice 350 g hladká mouka 1 lžička kukuřičný škrob 0,5 ks vanilkový lusk 1/2 ks vanilkový lusk 2,5 dl plnotučné mléko 170 g hladká mouka 00
Postup Kynuté buchty s tvarohem a povidly
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek
K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek vlažného mléka s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, vanilková semínka, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu
Těsto na buchty poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu a půl, každou půlhodinu těsto promísíme
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh, vydlabaný vanilkový lusk, citronovou šťávu, citronovou kůru, cukr, rum, žloutek a kukuřičný škrob. Na povidlovou náplň promícháme povidla s rumem, tlučeným hřebíčkem a mletou skořicí
Z vykynutého těsta vyválíme 15 stejných kuliček, které plníme náplněmi. Buchty naplněné tvarohem a povidly dobře uzavřeme. Buchty vkládáme do pekáče vymaštěného máslem. Každou buchtu potřeme ze všech stran tukem, aby se vzájemně neslepily
Když vyplníme celý pekáč, vložíme jej do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dohněda
Ještě teplé buchty potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Kynuté buchty s tvarohem a povidly necháme vychladnout a před servírováním je pocukrujeme moučkovým cukrem
Slazená švestková povidla Hamé nakupujte výhodně na www.hame-eshop.cz