Smetanová buchta s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
0.3 l smetana
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky hladká mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
na potření
cukr moučka
2 ks zakysaná smetana
1 plechovka kompotované broskve
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání
na ozdobu
kakao nebo granko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukrem a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva a smetanu.

  2. Hotové těsto vylijeme na plech vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme asi na 180 °C a asi 45 minut (nebo podle potřeby). Po upečení dáme korpus vychladnout.

  3. Mezitím si rozděláme 2 zakysané smetany s cukrem (podle potřeby) a do zakysané smetany vmícháme broskve nakrájené na menší kousky.

  4. Směs rozetřeme na vychladlý korpus a smetanovou buchtu nakonec posypeme lehce kakaem nebo grankem.

  5. Smetanovou buchtu se zakysanou smetanou a ovocem necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!