Smažený lilek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks mladý lilek
příloha
2 stroužky česnek
sůl
1 svazeček bazalka
1 kostka tvaroh
bílý pepř
1 kelímek zakysaná smetana
těstíčko
sůl
2 ks vejce
125 ml bílé víno
75 g hladká mouka
na ozdobu
1 ks citron
4 lístky bazalka
podle potřeby
tuk na smažení
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, vejce, víno a sůl utřeme dohladka. Připravené těstíčko necháme 20 minut odpočinout.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tvaroh rozmícháme se smetanou i česnekem a dochutíme solí i pepřem. Bazalku propláchneme, osušíme, lístky nadrobno nasekáme a vmícháme do tvarohu.

  3. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Plátky lilku osolíme a necháme potit, dokud nezačnou pouštět vodu. Pak je osušíme papírovou utěrkou a obalíme v mouce.

  4. Rozpálíme tuk a plátky lilků namáčíme do vinného těstíčka, necháme trošku okapat a pak je smažíme dozlatova. Osmažené lilky necháme na papírové utěrce osušit.

  5. Smažený lilek podáváme zdobený čerstvou bazalkou a plátky citronu. Bazalkový tvaroh podáváme zvlášť. Výborným doplňkem je čerstvý bílý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!