Smažený lates s limetkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
250 ml smetana
4 ks filet latesa
3 ks větší limetka
podle potřeby
olej
hladká mouka
mléko nebo vývar
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety obalíme v mouce, stačí jen tenoučká vrstva. Osmažíme na pánvi, každou stranu smažíme cca 3 minuty (dozlatova).

  2. V malém hrnci rozpálíme máslo, zaprášíme moukou, přidáme čerstvou šťávu vymačkanou z limetek nebo jiných citrusů (citron, pomeranč, grep) a zalijeme smetanou. Povaříme minimálně 5 minut. Podle chuti osolíme.

  3. Smažený lates s limetkovou omáčkou dobře chutná s brambory na jakýkoliv způsob a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!