Smažený hrášek do polévky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 dl mléko
13 dkg hrubá mouka
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Ze studeného mléka, špetky soli, vajec a mouky umícháme hladké těstíčko, které má být o něco hustší než těsto na palačinky

  2. V kastrole nebo hlubší pánvi rozpálíme olej a přes hrubé struhadlo protlačujeme těstíčko tak, aby jen kapalo. Já používám na protlačování gumovou stěrku. Hrášek vzniklý z kousků těsta občas promícháme a smažíme postupně dozlatova. Usmažený hrášek vyjmeme cedníkem.

  3. Smažený hrášek dáváme do polévky těsně před podáváním až na talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!