Smažený hermelín s borůvkovou marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks hermelín
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
ledový salát
jarní cibulka
na potření
borůvková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Začneme s třemi hermelíny, které rozpůlíme a vzniklých 6 půlek hermelínu uložíme asi na 20 minut do mrazáku.

  2. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Dno většího mělkého talíře ozdobíme čistými listy salátu a kolečky cibule, které osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Hermelínová kolečka obalíme v klasice - tedy v mouce, vejcích a strouhance. Hermelín osmažíme na oleji a uložíme nejprve na sací papír. Poté smažený hermelín potřeme borůvkovou marmeládou.

  4. Smažený hermelín s borůvkovou marmeládou servírujeme na talíř ozdobený salátem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!