Smažené tkaničky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
150 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
500 g hladká mouka
4 lžíce zakysaná smetana
1/2 balíčku kypřící prášek
olej na smažení
150 g rostlinný tuk
1 kapka rumová tresť
3 kapky citronová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme rozkrájený rostlinný tuk, vejce, zakysanou smetanu, kypřící prášek, skořici, sůl a esence. Vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice odpočinout

  2. Po vyjmutí těsto znovu propracujeme a rukama vyválíme váleček. Nožem rozkrájíme na kousky. Každý kousek rozválíme na dlouhou slabou tkaničku, kterou v půlce ohneme a zapleteme. Ve vyšším hrnci rozpálíme olej a tkaničky do něj postupně vkládáme (můžeme použít i fritovací hrnec). Smažíme po obou stranách dozlatova

  3. Po vyjmutí dáme tkaničky na ubrousek okapat a ihned posypeme moučkovým cukrem. Smažené tkaničky podáváme ještě teplé, chutnají lépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!