Smažené tkaničky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 150 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 500 g hladká mouka 4 lžíce zakysaná smetana 1/2 balíčku kypřící prášek olej na smažení 150 g rostlinný tuk 1 kapka rumová tresť 3 kapky citronová tresť
Postup Smažené tkaničky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme rozkrájený rostlinný tuk, vejce, zakysanou smetanu, kypřící prášek, skořici, sůl a esence. Vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice odpočinout
Po vyjmutí těsto znovu propracujeme a rukama vyválíme váleček. Nožem rozkrájíme na kousky. Každý kousek rozválíme na dlouhou slabou tkaničku, kterou v půlce ohneme a zapleteme. Ve vyšším hrnci rozpálíme olej a tkaničky do něj postupně vkládáme (můžeme použít i fritovací hrnec). Smažíme po obou stranách dozlatova
Po vyjmutí dáme tkaničky na ubrousek okapat a ihned posypeme moučkovým cukrem. Smažené tkaničky podáváme ještě teplé, chutnají lépe.