Tuc-Tuc špica recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 hrst nasekaná petrželka
mletý černý pepř
1 balíček olivy plněné papričkou
100 g strouhaný tvrdý sýr
250 g rostliné máslo Rama
250 g větší pomazánkové máslo (křenové)
200 g měkký šunkový salám
2 balíčky krekry Tuc Tuc (sůl-pepř)

Postup přípravy receptu

  1. 4 plátky salámu si dáme bokem, zbytek nakrájíme na nudličky. Pomazánkové a rostlinné máslo utřeme, přidáme salám, dochutíme solí a pepřem a zamícháme petrželku. Rozdělíme si náplň na 4 díly

  2. Na alobal si rozprostřeme krekry, 3 na šířku a 6 kusů na délku. Potřeme jedním dílem náplně, není třeba se bát, jde to. Opět dáme krekry, náplň, krekry a náplň. Do středu dáme v řadě olivy zabalené do salámu. Pomocí alobalu zvedneme krajní řady do tvaru špice, zformujeme a potřeme posledním dílem náplně. Posypeme nastrouhaným sýrem, zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do lednice

  3. Na druhý den krájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou (salátová okurka, rajčata).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!