Kuře pečené na hřibech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
100 ml mléko
3 lžíce olivový olej
1/2 lžičky mletá sladká paprika
drůbeží vývar
2 špetky mleté chilli koření
400 g čerstvé hřiby
100 g čerstvé máslo
1 ks větší čerstvé kuře
Postup Kuře pečené na hřibech
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme, rozkrojíme na polovinu a osolíme. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na potírání smícháme mléko s olejem, paprikou a chilli kořením
Remosku silně vytřeme máslem, poklademe hříbky, vložíme kuře řezem dolů a upečeme. Během pečení kuře podle potřeby podléváme vývarem a kůži potíráme paprikovou směsí. Získáme tím pěknou zlatavou barvu
Hotové pečené kuře vyjmeme, rozdělíme na porce a uchováme na teple. Šťávu s houbami podle potřeby zředíme malým množstvím vývaru a zahustíme kostkou másla obalenou v hladké mouce
Pečené kuře na hřibech podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.