Smažené ovoce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sezónní ovoce
těstíčko
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce rum
150 g polohrubá mouka
0.3 l sladká smetana
podle potřeby
1 hrst rozinky
1 l olej na smažení
1 hrst vlašské ořechy
1 hrst kokosové plátky
podle chuti
4 lžíce cukr moučka
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ve smetaně rozmícháme vejce, špetku soli, rum a mouku. Šleháme vidličkou, až je těstíčko dostatečně husté.

  2. Větší plody ovoce (broskve, meruňky, hrušky, jablka) omyjeme, vyjmeme jádřinec, případně pecku. Ovoce nakrájíme na silnější plátky. Třešně, švestky nebo višně vypeckujeme a napícháme na špejli jako špíz. Prokládáme je rozinkami, ořechovými jádry a kousky kokosu.

  3. Plátky většího ovoce namočíme do hustého těstíčka a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Drobnější ovoce (špízy) můžeme ještě posypat moučkovým cukrem, zvlášť pokud je málo sladké. Špízy namočíme do těsta a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova.

  4. Pak osmažené ovoce v těstíčku vkládáme na ubrousek, kde necháme z jednotlivých kousků odsát přebytečný tuk.

  5. Před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!