Smažené ovoce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sezónní ovoce těstíčko 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžíce rum 150 g polohrubá mouka 0.3 l sladká smetana podle potřeby 1 hrst rozinky 1 l olej na smažení 1 hrst vlašské ořechy 1 hrst kokosové plátky podle chuti 4 lžíce cukr moučka na ozdobu cukr moučka
Postup Smažené ovoce recept
Postup přípravy receptu
-
Ve smetaně rozmícháme vejce, špetku soli, rum a mouku. Šleháme vidličkou, až je těstíčko dostatečně husté.
Větší plody ovoce (broskve, meruňky, hrušky, jablka) omyjeme, vyjmeme jádřinec, případně pecku. Ovoce nakrájíme na silnější plátky. Třešně, švestky nebo višně vypeckujeme a napícháme na špejli jako špíz. Prokládáme je rozinkami, ořechovými jádry a kousky kokosu.
Plátky většího ovoce namočíme do hustého těstíčka a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Drobnější ovoce (špízy) můžeme ještě posypat moučkovým cukrem, zvlášť pokud je málo sladké. Špízy namočíme do těsta a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova.
Pak osmažené ovoce v těstíčku vkládáme na ubrousek, kde necháme z jednotlivých kousků odsát přebytečný tuk.
Před podáváním pocukrujeme.