Smažené nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
100 ml voda
0.8 šálku polohrubá mouka
podle potřeby
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Osolenou vodu s kouskem másla přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme mouku, zmírníme plamen a mícháme, až se těsto přestane lepit na dno nádoby.

  2. Pak těsto přendáme do misky, necháme mírně vychladnout a nakonec do těsta vmícháme vejce.

  3. Rozpálíme vyšší vrstvu sádla a lžičkou vykrajujeme z těsta nočky, které na mírném plameni z obou stran usmažíme. Hotové smažené nočky klademe na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.

  4. 1 šálek = 200 ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!