Smažené květákové nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těsto
sůl
2 ks vejce
petrželka
400 g květák
2 lžíce hrubá mouka
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Měkký květák necháme okapat a po vychladnutí je nasekáme. Přidáme žloutky, sekanou petrželku, hrubou mouku a dle potřeby strouhanku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  3. Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme ze směsi nočky a smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Smažené květákové nočky ihned podáváme. Hodí se jako samostatný vegetariánský pokrm i jako příloha k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!