Domácí vepřový guláš na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 - 3 lžíce sádlo
1 ks bobkový list
4 ks větší cibule
80 g anglická slanina
zeleninový vývar
800 g vepřová plec
400 - 500 ml světlé pivo
2 lžíce rajský protlak
1 špetka mleté nové koření
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 - 3 ks sušená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme a nakrájíme větší kostky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Prorostlou anglickou slaninu nakrájíme na kostičky

  2. V hrnci na sádle zprudka opečeme ze všech stran kostky masa, měly by být dohněda. Pak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli s česnekem a slaninou dozlatova. K tomuto základu vmícháme sladkou papriku, kterou necháme krátce zpěnit, poté přidáme rajčatový protlak. Vše krátce orestujeme, vrátíme opečené maso, přidáme chilli papričky, sůl, pepř, bobkový list, mleté nové koření a vše zalijeme pivem. Maso na mírné teplotě zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme domácí pikantní guláš podlévat vývarem

  3. Domácí pikantní guláš na pivu podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!