Domácí vinná klobása recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

16 g sůl
70 g mléko
70 g žemle
1 g mletý pepř
citronová kůra
1 špetka muškátový květ
60 g přírodní bílé víno
450 g libové vepřové maso
350 g tučný bůček

Postup přípravy receptu

  1. Maso zbavíme všech tvrdých blan a šlach a umeleme. Libové maso umeleme dvakrát a co nejjemněji, bůček jednou. Žemle rozmočíme v mléce,dobře je rozetřeme, aby nikde nebyly kousky kůrek a dáme do větší mísy. Přidáme maso a mícháme tak dlouho, až se maso dobře spojí s žemlemi a mlékem

  2. Do takto připravené směsi přidáme sůl, koření a přírodní bílé víno. Opět důkladně propracujeme.Směs plníme do vyčištěných a dobře vypláchnutých vepřových nebo skopových střívek. Rozdělíme na kusy, které nám vyhovují a dále už domácí vinné klobásy připravujeme obvyklým způsobem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!