Domácí vinná klobása recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 16 g sůl 70 g mléko 70 g žemle 1 g mletý pepř citronová kůra 1 špetka muškátový květ 60 g přírodní bílé víno 450 g libové vepřové maso 350 g tučný bůček
Postup Domácí vinná klobása
Postup přípravy receptu
-
Maso zbavíme všech tvrdých blan a šlach a umeleme. Libové maso umeleme dvakrát a co nejjemněji, bůček jednou. Žemle rozmočíme v mléce,dobře je rozetřeme, aby nikde nebyly kousky kůrek a dáme do větší mísy. Přidáme maso a mícháme tak dlouho, až se maso dobře spojí s žemlemi a mlékem
Do takto připravené směsi přidáme sůl, koření a přírodní bílé víno. Opět důkladně propracujeme.Směs plníme do vyčištěných a dobře vypláchnutých vepřových nebo skopových střívek. Rozdělíme na kusy, které nám vyhovují a dále už domácí vinné klobásy připravujeme obvyklým způsobem.