Smažené cuketové placky s parmazánem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
700 g cuketa
1 hrst parmazán
1 lžíce olivový olej
1 hrst hladká mouka
olej na smažení
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu osolíme a necháme pustit vodu. Poté ji důkladně vymačkáme. Budeme potřebovat 700 g čisté váhy

  2. Připravenou cuketu promícháme s ostatními surovinami - najemno nastrouhaným parmazánem, prosátou hladkou moukou, prolisovaným česnekem, vejci, lžící olivového oleje a trochou pepře. Směs na cuketové placičky dobře promícháme

  3. Ze směsí odebíráme vždy vrchovatou lžíci, vkládáme do rozehřátého oleje a zploštíme na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova

  4. Smažené cuketové placky s parmazánem podáváme se zeleninovým pyré jako hlavní chod, ale jsou dobré i studené jen tak jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!