Smažené cuketové placky s parmazánem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 700 g cuketa 1 hrst parmazán 1 lžíce olivový olej 1 hrst hladká mouka olej na smažení čerstvě mletý barevný pepř
Postup Smažené cuketové placky s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu osolíme a necháme pustit vodu. Poté ji důkladně vymačkáme. Budeme potřebovat 700 g čisté váhy
Připravenou cuketu promícháme s ostatními surovinami - najemno nastrouhaným parmazánem, prosátou hladkou moukou, prolisovaným česnekem, vejci, lžící olivového oleje a trochou pepře. Směs na cuketové placičky dobře promícháme
Ze směsí odebíráme vždy vrchovatou lžíci, vkládáme do rozehřátého oleje a zploštíme na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova
Smažené cuketové placky s parmazánem podáváme se zeleninovým pyré jako hlavní chod, ale jsou dobré i studené jen tak jako chuťovka.