Šneci z vyváženého těsta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

vejce
25 dkg eidam
25 dkg polohrubá mouka
25 dkg Hera
slanina nebo salám

Postup přípravy receptu

  1. Vytvoříme těsto z mouky, Hery a strouhaného sýra. Na pomoučněném vále z těsta vyválíme placku a poklademe ji plátky salámu nebo slaniny a zatočíme jako závin

  2. Následně závin rozkrájíme na 1 - 2 cm proužky, čímž nám vzniknou zavinutí šneci plnění salámem. Naskládáme je na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 175 °C dorůžova cca 15 minut. Po vychladnutí šneky z vyváženého těsta konzumujeme

  3. Místo sýru lze použít tvaroh (vanička), pak lze šneky udělat nasladko. Náplň pak vyměníme například za marmeládu, tvaroh, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!