Smažená niva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g šunka
400 g zralá niva
na obalení
1 ks vejce
100 g strouhanka
50 ml mléko
50 g hladká mouka
na ozdobu
2 ks rajče
8 listů ledový salát
podle potřeby
olej na smažení
příloha
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Nivu nakrájíme asi na 0,5 cm plátky. Polovinu plátků rozložíme na pracovní desku a na každý dáme plátek šunky (dětská, vepřová). Přikryjeme druhou polovinou nivy a přitiskneme. Pokud máme plátky velké, rozřízneme je na menší kostky (max. na velikosti čtverečku taveného sýru).

  2. Vejce rozšleháme s mlékem a po částech zašleháme mouku. Kostičky nivy obalujeme v těstíčku a poté ve strouhance, kterou dobře přitiskneme.

  3. Na rozpáleném oleji kostky zprudka osmažíme dozlatova.

  4. Smaženou nivu ihned podáváme. Jako přílohu zvolíme vařené brambory a na ozdobu měsíčky rajčat a listy hlávkového salátu. Pro gurmány je ke smažené nivě samozřejmostí tatarka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!