Borůvkový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
vejce
50 g máslo
40 g máslo
20 g droždí
30 g cukr krupice
40 g cukr krupice
1 - 2 balíčky vanilkový cukr
100 g hrubá mouka
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
150 g bílý jogurt
1 lžíce sójová mouka
500 g čerstvé borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, jogurtu, másla, droždí, vejce a cukru vymícháme těsto a necháme vykynout

  2. Drobenku pomocí prstů připravíme z másla, mouky a cukru. Borůvky omyjeme, necháme okapat a prosladíme vanilkovým cukrem

  3. Z těsta uděláme 2 menší placky nebo jednu velkou a poklademe na vymazaný plech. Posypeme očištěným ovocem a podle chuti drobenkou. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem

  4. Borůvkový koláč s drobenkou dáme péct do vyhřáté trouby, až jsou okraje zlatavé. Vyjmeme, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!