Smažená kapusta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g anglická slanina
2-4 ks menší kapusta
podle chuti
sůl
vegeta
těstíčko
3 ks vejce
1 hrnek mléko
120 g hladká mouka
1 lžíce čerstvá petrželka
200 g strouhaný eidam
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapusty zbavíme zvadnutých listů, umyjeme je a každou nakrájíme na čtvrtky. V osolené vodě uvaříme kapustu doměkka. Necháme ji dobře okapat a vychladnout.

  2. Potom mezi kapustové listy vložíme kousky anglické slaniny.

  3. Z vajíček, mléka, mouky, nastrouhaného eidamu, vegety, soli a posekané petrželky uděláme těstíčko a kapustové dílky do těstíčka namočíme.

  4. V rozehřátém oleji dozlatova kapustu usmažíme.

  5. Smaženou kapustu podáváme s bramborovou kaší a oblíbeným kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!