Kuřecí jatýrka na čínský způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 ks pórek 1 špetka glutasol zázvor mletý 4 lžíce olivového oleje 3 lžíce sojová omáčka 1 ks červená kapie 3 lžíce škrobová moučka 1 dl bílé suché víno 500 g kuřecí játra 1 lžička škrobové moučky 1 dl nálevu ze steril. bambusu 50 g bambus sterilovaný krájený
Postup Kuřecí jatýrka na čínský způsob
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra omyjeme,očistíme od blan a osušíme. Nakrájíme na kousky a smícháme se škrobovou moučkou
Pórek a kapii nakrájíme na čtverečky, cibuli na proužky. Odvážíme si krájený bambus z konzervy
Zálivka:
Víno, sojovou omáčku a nálev z bambusu smícháme, okořeníme mletým zázvorem, Glutasolem, trochu přisladíme a vmícháme lžičku škrobové moučky
Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí játra. Asi po čtyřech minutách postupně přidáváme cibuli, papriku, bambus a nakonec pórek. Za stálého míchání vlijeme promíchanou zálivku. Zmírníme oheň a mícháme do zhoustnutí
Každý stolovník má svoji misku s rýží, do které si přidává hotová kuřecí jatýrka
Výborným doplňkem je zeleninový salát.