Kuřecí jatýrka na čínský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 ks pórek
1 špetka glutasol
zázvor mletý
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce sojová omáčka
1 ks červená kapie
3 lžíce škrobová moučka
1 dl bílé suché víno
500 g kuřecí játra
1 lžička škrobové moučky
1 dl nálevu ze steril. bambusu
50 g bambus sterilovaný krájený

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra omyjeme,očistíme od blan a osušíme. Nakrájíme na kousky a smícháme se škrobovou moučkou

  2. Pórek a kapii nakrájíme na čtverečky, cibuli na proužky. Odvážíme si krájený bambus z konzervy

  3. Zálivka:

  4. Víno, sojovou omáčku a nálev z bambusu smícháme, okořeníme mletým zázvorem, Glutasolem, trochu přisladíme a vmícháme lžičku škrobové moučky

  5. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí játra. Asi po čtyřech minutách postupně přidáváme cibuli, papriku, bambus a nakonec pórek. Za stálého míchání vlijeme promíchanou zálivku. Zmírníme oheň a mícháme do zhoustnutí

  6. Každý stolovník má svoji misku s rýží, do které si přidává hotová kuřecí jatýrka

  7. Výborným doplňkem je zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!