Smažená jablka ve vinném těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks jablko
těstíčko
2 lžíce cukr
3 lžíce olej
3 ks vejce
175 ml víno
150 g hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Pro 4 osoby vyřízneme vykrajovačem ze čtyř jablek jádřince. Plody nakrájíme na plátky silné 3 - 4 cm a pokapeme citronem, aby nezhnědly. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Z hladké mouky, vína, cukru, oleje a žloutků vymícháme těsto. Přidáme do tuha ušlehaný sníh z bílků. V pánvi nebo ve fritéze rozehřejeme olej na 160 °C.

  3. V připraveném těstíčku namáčíme jablečná kolečka a v rozehřátém tuku je postupně smažíme. Papírovým ubrouskem můžeme odsát tuk.

  4. Smažená jablka ve vinném těstíčku posypeme směsí skořicí s cukrem a podáváme horká.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!