Pečené kuře po srbsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
4 ks paprika
800 g rajčata
1 ks cibule
1 snítka tymián
1 ks kuře
3 lístky bobkový list
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250 °C

  2. Kuře rozčtvrtíme na prsa a stehna, zbytek kuřete můžeme použít na vývar. Čtvrtky osolíme, opepříme, přidáme obrané lístky tymiánu a dáme do pekáče. Na maso poklademe pár kousků másla a vložíme na 10 minut do trouby

  3. Mezitím si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, nakrájíme na tenké proužky, rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké měsíčky

  4. Maso vyjmeme z pekáče a místo něj dáme pokrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Maso položíme na zeleninu a přimáčkneme do zeleniny tak, aby bylo z větší části ponořené

  5. Kuře po srbsku vrátíme zpět do trouby a teplotu stáhneme na 170 °C. Pečeme asi 40 minut. Poté omáčku promícháme, teplotu stáhneme na 130 °C a dalších cca 40 minut dopékáme

  6. Takto připravené kuře po srbsku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!