Pečené kuře po srbsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 4 ks paprika 800 g rajčata 1 ks cibule 1 snítka tymián 1 ks kuře 3 lístky bobkový list mletý pepř
Postup Pečené kuře po srbsku
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 250 °C
Kuře rozčtvrtíme na prsa a stehna, zbytek kuřete můžeme použít na vývar. Čtvrtky osolíme, opepříme, přidáme obrané lístky tymiánu a dáme do pekáče. Na maso poklademe pár kousků másla a vložíme na 10 minut do trouby
Mezitím si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, nakrájíme na tenké proužky, rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké měsíčky
Maso vyjmeme z pekáče a místo něj dáme pokrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme bobkové listy. Maso položíme na zeleninu a přimáčkneme do zeleniny tak, aby bylo z větší části ponořené
Kuře po srbsku vrátíme zpět do trouby a teplotu stáhneme na 170 °C. Pečeme asi 40 minut. Poté omáčku promícháme, teplotu stáhneme na 130 °C a dalších cca 40 minut dopékáme
Takto připravené kuře po srbsku podáváme s rýží.