Smažená chobotnice v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček chobotnice
těstíčko
1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
mléko
mletý pepř
nálev
2 lžičky sůl
0 ks citron
1 lžička oregano
na obalení
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém nebo větším hrnci přivedeme vodu k varu, kterou jsme osolili, přidali trochu oregana a celou půlku citronu.

  2. Do vroucí vody vložíme omyté chobotnice. Nelekněte se, chobotnice se po kontaktu s vroucí vodou scvrkne, proto je lepší koupit více malých chobotnic než jednu velkou. Zmírníme oheň a asi 30 minut vaříme. Po třiceti minutách doporučuji zkoušet tuhost masa, neboť každá samostatně zakoupená chobotnice se vaří jinou dobu vzhledem k velikosti a stáří. Mražené, kde jich je v balení více, se vaří stejně.

  3. Akorát uvařenou chobotnici poznáme, že si ukrojíme kousek masa a mělo by být tak akorát. Pozor, rozvařená chobotnice není vůbec chutná a pak vám to bude připadat, že konzumujete bahno. Po uvaření vyjmeme chobotnice z hrnce a dáme do cedníku nebo jiné dírkované nádoby odkapat asi tak na 30 minut, popřípadě můžeme chobotnice osušit. Je to z toho důvodu, že chobotnice by se neměla obalovat mokrá!

  4. V nádobě rozmícháme vejce se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a mlékem. Vysušené chobotnice obalíme v hladké mouce, připraveném vajíčku a strouhance. Chobotnice v těstíčku smažíme nejlépe na sádle či oleji dozlatova.

  5. Takto připravená smažená chobotnice je chutná jen tak s namáčením do tatarské omáčky nebo bez, záleží na chuti. Chobotnice v těstíčku je dobrá se zeleninou, s bramborem, s bramborovou kaší, hranolky, ale dá se podávat i jako příloha do salátu a předkrm pro slavnostní chvíle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!