Pomerančové osvěžení recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

11 l voda
1/2 kg pomeranče
1 kg cukr krupice
4 dkg kyselina citronová

Postup přípravy receptu

  1. Před přípravou tohoto nápoje si připravíme nádoby na 11 litrů dobré limonády a hlavně buď jeden obrovský, ale spíše dva velké hrnce na vaření

  2. 1 litr vody svaříme s kyselinou citronovou, přidáme na čtvrtky pokrájené, neloupané, ale řádně vydrhnuté pomeranče (kvůli chemickým postřikům), převedeme varem a necháme 24 hodin vylouhovat

  3. Druhý den 1/4 hodiny povaříme, rozmixujeme a přecedíme. Zbylých 10 litrů vody svaříme s cukrem a nakonec vše promícháme dohromady. Nalijeme nejlépe do PET lahví a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!